Termeni si conditii

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre S.C. MARELVI IMPEX S.R.L. prin intermediul magazinului virtual www.practicelectrocasnice.ro catre Cumparator, si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:
– Cumparator – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o comanda pe www.practicelectrocasnice.ro
– Vanzator – societatea comerciala S.C. MARELVI IMPEX S.R.L., avand punctul de lucru in Strada Calea Cernauti, nr.114, Radauti, Judetul Suceava (RO 7282405, J33/393/1995);
– Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre vanzator, cumparatorului;
– Comanda- un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator, prin care vanzatorul este de acord sa livreze bunurile si serviciile, iar cumparatorul este de acord sa primeasca aceste bunuri si servicii si sa faca plata acestora;
– Contract – o comanda confirmata de catre vanzator;
– Drepturi de proprietate Intelectuala (DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi: know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus;
– Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile bunurilor si serviciilor asa cum sunt precizate in comanda.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul www.practicelectrocasnice.ro, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:
– Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice;
– Specificatiile cumparatorului (acolo unde este cazul);
– Termeni si conditii.
Daca vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor comenzii. Acceptarea comenzii de catre vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea vanzatorului catre cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Echipa Practic Electrocasnice face eforturi permanente pentru a oferi informatii cat mai corecte si cat mai actualizate. Nu garantam insa ca aceste informatii sunt intotdeauna complete, corecte si actualizate. In cazul in care apar diferente de stoc, se va lua in vedere informatiile comunicate de reprezentantul Practic Electrocasnice. Vanzatorul nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui contract.
Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind certificatul de garantie emis de catre vanzator sau un furnizor al acestuia.

3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI
Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in comanda si va livra bunurile si serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile cumparatorului;
Informatiile prezentate pe site-ul vanzatorului au caracter informativ si pot fi modificate de catre vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si de coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat. Imaginile produselor de asemenea au caracter informativ si pot contine accesorii sau produse aditionale pe care pachetul original nu le contine sau pot exista diferente intre acestea si produs;
Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „Contract”. Vor fi excluse de pe site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceastea;
In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare, provenit din partea unei retele de internet, S.C. Marelvi Impex S.R.L. isi rezerva dreptul de a cere utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vedere protejarii informatiei din cadrul site-ului.

4. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA
Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

5. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)
Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media) nici una dintre informarile primite de la vanzator.
S.C. MARELVI IMPEX SRL detine dreptul de autor pentru intreg continutul siteului www.practicelectrocasnice.ro. Daca semnalati un abuz in ceea ce priveste dreptul de proprietate intelectuala folositi adresa de email dpo@marelvi.ro – Raportare incalcare drepturi de proprietate intelectuala.
De asemenea, numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea S.C MARELVI IMPEX S.R.L. si nu pot fi preluate, copiate sau folosite fara acordul scris al proprietarului.

6. CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE
Informatiile de orice natura furnizate de catre cumparator vanzatorului vor ramane in proprietatea vanzatorului. Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.
Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de cumparator cu privire la comanda, fara consimtamantul prealabil scris al vanzatorului.
Mesajele Marelvi Impex sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de Marelvi Impex. Astfel sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor. Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti.
Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului www.practicelectrocasnice.ro, S.C. MARELVI IMPEX S.R.L. nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.
Conform conditiilor legale privind privind protectia datelor cu caracter personal, vanzatorul nu va dezvalui fara autorizare nicio informatie referitoare la cumparator. Pe baza consintamantului expres si neechivoc si numai in limitele legislatiei in vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor dumneavoastra prin oferirea de noi produse/servicii, este posibil sa oferim astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre).

7. TERMENE PENALITATI
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a comenzii, vanzatorul este obligat sa anunte cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea vanzatorului a executarii contractului in conformitate cu termenele stabilite.
In cazul in care cumparatorul intarzie, din vina sa, plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de vanzator, acesta este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.
In cazul in care vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

8. FACTURARE – PLATI
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in comanda. Vanzatorul va emite catre cumparator o factura pentru bunurile si serviciile livrate, obligatia cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

9. RISCURI SI RESPONSABILITATI
Livrare – Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat catre Cumparator.
Transport & Ambalare – In afara de cazul in care este agreat de vanzator si cumparator diferit, vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu bunurile si serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul cumparatorului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrarea bunurilor si serviciile doar pe teritoriul Romaniei.
Pentru a evita neplacerile cauzate, va rugam sa verificati coletul inainte de semnarea documentelor de receptie. Toti clientii beneficieaza de deschiderea coletului la livrare. Verificarea se va face in prezenta reprezentantului firmei de curierat sau a delegatului firmei Marelvi Impex. Nu semnati pentru primire si refuzati receptia produsului daca aveti dubii cu privire la integritatea lui (ambalajul trebuie sa fie intact, sa nu prezinte urme de zgarieturi, rupturi, lovituri sau alte deteriorari) si cereti a fi consemnate aceste aspecte pe documentul de insotiere a produsului sau pe procesul verbal de constatare intocmit in prezenta curieratului.

10. ACCEPTARE
Acceptarea va fi facuta atunci cand bunurile si serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in comanda. In cazul in care cumparatorul descopera ca produsele livrate sau serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci vanzatorul va aduce la conformitate produsele si serviciile. De asemenea, pentru produsele vandute si livrate de Marelvi Impex, Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 14 zile.

11. GARANTII
Toate produsele comercializate pe site-ul www.practicelectrocasnice.ro, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte. Certificatele de garantie fie sunt emise direct de producator.
In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat, defect in perioada de garantie, trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificatul de garantie. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.
Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii, pe adresa office@marelvi.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

12. TRANSFERUL PROPRIETATII
Proprietatea asupra bunurilor si serviciilor va fi transferata la momentul efectuarii platii din partea cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, toti clientii beneficiaza de deschiderea coletului la livrare. Nu semnati documentele de primire inainte de a verifica coletul. Nu semnati pentru primire si refuzati receptia produsului daca aveti dubii cu privire la integritatea lui si cereti a fi consemnate problemele semnalate pe documentul de insotiere a produsului sau pe procesul verbal de constatare intocmit in prezenta curieratului. Orice reclamatie ulterioara privind integritatea coletului nu va mai fii luata in considerare.
Livrarea produselor in localitatile in care sunt prezente magazine fizice Practic Electrocasnice (Blaj, Braila, Campina, Covasna, Dragasani, Fagaras, Fetesti, Hateg, Intorsura Buzaului, Ludus, Lupeni, Moreni, Nasaud, Navodari, Nehoiu, Onesti, Orastie, Piatra Neamt, Radauti, Ramnicu Valcea, Stei, Urziceni, Vatra Dornei) si o raza de 20 km se face de catre S.C. MARELVI IMPEX S.R.L. cu flota proprie, iar in afara acestor orase, livrarea se face prin curier rapid.
Clientul are obligatia ca la primirea produsului sa verifice ambalajul sa nu prezinte urme de zgarieturi, lovituri si poate refuza acel produs in cazul in care prezinta urme de manipulare defectuoasa si sa incheie un proces verbal cu repezentantul firmei de curierat.

13. RASPUNDERE
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre vanzator a oricarei din obligatiile sale conform comenzii si pentru daunele care rezulta din utilizarea bunurilor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

14. FORTA MAJORA
Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

15. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

top