Politica de returnare

CUM FUNCTIONEAZA?

Dreptul de retur este valabil doar clientilor persoane fizice sau grup de persoane constituite in asociatii, care au achizitionat online produse de pe www.practicelectrocasnice.ro (S.C. Marelvi Impex S.R.L.).

Pentru a beneficia de returul produselor in 14 zile, trimiteti pe adresa de email practiconline@marelvi.ro formularul de retur cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data ridicarii/primirii produsului. Formularele completate dupa 14 zile calendaristice nu sunt luate in considerare.

Returnarea produselor se face de catre client, pe cheltuiala acestuia.

In cazul in care au fost achizitionate mai multe produse de acelasi fel, nu se poate returna decat un singur produs desigilat, restul cantitatii este acceptata doar daca produsele sunt sigilate.

Produsele returnate trebuie sa fie insotite de certificatul de garantie in original si o copie a facturii de achizitie.

In cazul in care produsul livrat nu corespunde specificatiilor de pe site se poate returna fara niciun cost suplimentar din partea clientului, dupa ce, in prealabil, a fost trimisa o notificare in scris din partea acestuia in care se va specifica lipsa de conformitate a produsului in maxim 24 de ore de la livrare. Clientul poate solicita inlocuirea produsului sau returnarea contravalorii acestuia.

PASII PE CARE TREBUIE SA II URMATI:

  1. Completarea FORMULARULUI DE RETUR; Descarca de aici => formular de retur
  2. In urma completarii formularului, clientul are obligatia de a trimite produsul prin curierul agreat cu vanzatorul in maxim 48 de ore de la primirea numarului de inregistrare al returului
  3. Va rugam ca in momentul expedierii, sa aveti grija la:

– Mentionarea pe documentul de transport a numarului facturii de achizitie;

– Atasarea obligatorie a facturii (copie) si certificatului de garantie al produsului (original) ce urmeaza a fi returnat;

– Inainte de a trimite produsul, va rugam sa va asigurati ca pe colet este aplicata o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:

Expeditor: Nume Prenume

Adresa: Strada, Nr, Oras, Judet

Destinatar: S.C. Marelvi Impex S.R.L.

Adresa: Calea Cernauti Nr. 114, Radauti, jud. Suceava

Numar factura: ****

 

INLOCUIRE SAU RETUR BANI

In functie de optiunea cumparatorului, contravaloarea produselor returnate se poate folosi pentru achitarea altui produs sau se poate returna in termen de maxim 30 de zile de la primirea produsului de catre S.C. Marelvi Impex S.R.L., in contul indicat la completarea formularului.

EXCEPTII

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsele cumparate de la punctul de lucru al S.C. Marelvi Impex S.R.L. sau au fost transportate de Societate direct la Clienti (dupa ce au fost cumparate din magazin) prin intermediul personalului propriu nu sunt considerate comert la distanta, ci vanzare prin magazine specializate, intrucat pot fi vizualizate, verificate si acceptate personal, ca si corespunzatoare cu scopul si nevoile Clientului, nu se pot considera ca reprezinta obiectul unui contract la distanta.

DE RETINUT

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse, care sa acopere taxa pentru readucerea in stadiul initial a produsului (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand.

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Daca returul a fost refuzat pentru unul dintre motivele enumerate mai sus sau daca clientul a expediat produsul fara a mentina numarul facturii sau a expediat produsul prin alt serviciu de curierat decat cel agreat, costul transportului inapoi catre cumparator se va face pe cheltuiala acestuia.

Dreptul de Retur in 14 zile este conform legislatiei in vigoare (OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii).

top